Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasOdržan sastanak o utvrđivanju mape puta

Održan sastanak o utvrđivanju mape puta

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević održao je sastanak sa delegacijom ruske kompanije “Gazprom” o realizaciji projekta gasifikacije Republike Srpske i izgradnje kraka gasovoda “Južni tok” kroz Republiku Srpsku, radi utvrđivanja mape puta za realizaciju ovog strateškog projekta za Srpsku, ali i cijelu BiH.

Kovačević je istakao da će u naredna dva dana delegacija stručnjaka “Gazproma” posjetiti i potencijalne lokacije izgradnje termoelektrana-toplana na gas s ciljem prikupljanja potrebnih podataka.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Gas res” Slobodan Puhalac rekao je da je zadatak tehničkih timova da pripreme podloge za definisanje mape puta i najvažnije tehničke elemente projekta.

On je dodao da je ovo prvi od niza radnih sastanaka između “Gas-resa” i “Gazproma”, koji slijede u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske.

Puhalac je još jednom izrazio zahvalnost kompaniji “Srbijagas”, koja pruža punu podršku “Gas-res-u” u pripremi ovog zahtjevnog projekta.

Desetočlanu delegaciju “Gazproma” činili su predstavnici “Gazprom eksporta” /Gazprom Export/, “Južnog toka” /South Stream d.o.o./ i “Gazproma Njemačka” /Gazprom Germania GmbH/.

Sastanku su, kao članovi delegacije Republike Srpske, prisustvovali i direktor Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović, te predstavnici Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Saveza energetičara Srpske.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti