Subota 13. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"Stanari" podstrek za kineske investitore

“Stanari” podstrek za kineske investitore

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević smatra da će izgradnja termoelektrane “Stanari” biti pozitivan implus i podstrek za kineske investitore i izvođače radova, kao i kreditore za ulaganja u buduće projekte u Srpskoj.

Kovačević je tokom sastanka sa delegacijom EFT-a, kineske kompanije “Dongfang elektrik korporejšn” i Kineske razvojne banke, rekao da će se realizacijom ovog projekta obezbijediti kontinuiran razvoj Srpske otvaranjem novih radnih mjesta, te angažovanjem lokalnih i domaćih preduzeća na izvođenju različitih radova i pratećih aktivnosti.

On je dodao da će realizacijom projekta biti ostvareni i drugi direktni i indirektni efekti kroz poreze, doprinose, koncesione naknade i druga davanja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Potpredsjednik EFT grupe Zoran Ivković informisao je Kovačevića o dosadašnjim aktivnostima na realizaciji projekta Termoelektrane “Stanari”, za koji će sutra biti položen kamen temeljac.

Predstavnici Kineske razvojne banke zahvalili su ministru Kovačeviću na ukazanom povjerenju i spremnosti za buduću saradnju. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti