Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiSutra postavljanje kamena temeljca

Sutra postavljanje kamena temeljca

DOBOJ, Izgradnja Termoelektrane /TE/ “Stanari” kod Doboja počeće sutra, na Dan Rudarsko-energetskog kompleksa /REK/ “Stanari”, simboličnim polaganjem kamena temeljca.

Tom činu prisustvovaće i ambasadori Velike Britanije u BiH Nejdžel Kejsi i Kine Dong Čunfeng, najavljeno je iz REK “Stanari”.

Svečanosti će prisustvovati i predstavnici elektroprivreda iz BiH i zemalja okruženja, te predstavnici energetskih kompanija iz Evrope i Kine, kao o lokalne vlasti grada Doboja.

Ceremonija će početi kulturno-umjetničkim programom u 10.00 časova, a od 11.00 do 11.45 časova predviđeno je uručenje nagrada najboljim radnicima EFT-a – Rudnika i Termoelektrane “Stanari”, te polaganje kamena temeljca i obraćanje britanskog i kineskog ambasadora, kao i predstavnika kompanije EFT.

TE “Stanari” prvi je energetski objekat ove vrste koji, nakon više od tri decenije, grade na području bivše Jugoslavije. Glavni izvođač radova na izgradnji termoelektrane za potrebe kompanije EFT je kineska firma “Dongfang elektrik korporejšn“.

Sa ovom kineskom firmom potpisan je ugovor o izgradnji termoelektrane “Stanari” po sistemu “ključ u ruke”. Planirano je da prve funkcionalne probe i podešavanja postrojenja budu obavljeni krajem 2015. godine, a probni rad i početak proizvodnje električne energije početkom 2016. godine.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti