Srijeda 24. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiŠarović: Nema napretka u nastojanjima da dođe do deblokade

Šarović: Nema napretka u nastojanjima da dođe do deblokade

SARAJEVO Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da nema napretka u nastojanjima da se odblokira rad preduzeća “Elektroprenos BiH”.

“Za probleme koji se odnose na deblokadu `Elektroprenosa` nije nadležno Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje je završilo ono što je bilo u njegovoj nadležnosti”, rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je napomenuo da je Ministarstvo uradilo svoj zadatak, odnosno donijelo izmjene i dopune zakona u skladu sa dogovorom iz Brisela postignutim sa direktorom Generalnog direktorata EU za proširenje Stefanom Saninom u novembru 2012. godine.

“Čekamo na implementaciju prvog dijela dogovora iz Brisela koju bi trebalo da obave Republika Srpska i Federacija BiH koji su i vlasnici `Elektroprenosa`”, rekao je Šarović.

On je dodao da Skupština akcionara “Elektroprenosa BiH”, koju čine premijeri Republike Srpske Željka Cvijanović i Federacije BiH Nermin Nikšić, treba da riješi pitanja koja su definisana kao prioriteti.

Akcionari “Elektroprenosa BiH” imali su obavezu da organizuju Skupštinu i usvoje potrebne finansijske i investicione planove, kao i da pokrenu proceduru izbora upravljačkih struktura ove kompanije.

Tokom sastanka u novembru prošle godine u Briselu zaključeno je da se podjela akumulirane dobiti i novca sa računa “Elektroprenosa BiH” može desiti samo onda kada se usvoje konsolidovani finansijski planovi i planovi investiranja, kao i kada dođe do izmjena i dopuna zakona o ovoj kompaniji. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti