Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Mićanović: Uglja ima do 2039. godine

Mićanović: Uglja ima do 2039. godine

UGLJEVIK, Predsjednik Sindikalne organizacije Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik” Zoran Mićanović izjavio je da su predstavnici ovog preduzeća danas od Vlade Republike Srpske dobili uvjeravanja da ovaj privredni subjekt ima dovoljne količine uglja do 2039. godine.

“Dobili smo uvjeravanja da RiTE ima dovoljne količine uglja do 2039. godine u iznosu od 46,7 miliona tona, što smo i tražili”, istakao je Mićanović nakon sastanka sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Srpske Željkom Kovačevićem, direktorom “Elektroprivrede” Branislavom Milekić i vršiocem dužnosti direktora RiTE Žikom Krunićem.

Izrazivši zadovoljstvo današnjim sastankom, Mićanović je istakao da je ova količina sasvim dovoljna za nesmetano funkcionisanje RiTE do tog perioda.

Sastanak je uspješnim ocijenio i vršilac dužnosti direktora RiTE “Ugljevik” Žiko Krunić, koji je istakao da je, nakon intenzivnih razgovora sa sindikatom i garancija koje je Vlada Srpske dala ovom privrednom subjektu – da će imati dovoljne količine uglja do 2039. godine, sada jasno da koncesije idu i Termoelektrani i kompaniji “Komsar enerdži”.

“Sva ležišta na ovom području biće uvijek pod ingerencijom Vlade, koja će shodno svojim nadležnostima vršiti procjenu kada i kome dodijeliti koncesije za ekspoloataciju uglja”, naglasio je Krunić.

RiTE “Ugljevik”, koji zapošljava 1.800 radnika, u ukupnoj proizvodnji električne energije u Srpskoj učestvuje sa 37 odsto.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Željko Kovačević i direktor “Elektroprivrede Srpske” Branislava Milekić postigli su danas u Ugljeviku saglasnost sa rukovodstvom RiTE “Ugljevik” i Sindikalnom organizacijom tog privrednog subjekta u vezi sa dodjelom koncesija za eksploataciju uglja u narednom periodu.

Sagovornici su nakon sastanka obišli Rudnik i radilište “Komsar enerdžija”.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti