Srijeda 22. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiDanas počeo CIGRE na Zlatiboru

Danas počeo CIGRE na Zlatiboru

ZLATIBOR, Srpski nacionalni komitet Međunarodnog savjeta za velike električne mreže, CIGRE Srbija, počinje danas i trajaće do 30. maja na Zlatiboru.

CIGRE Srbija, koja u zemlji djeluje već 62 godine, na savjetovanju okuplja oko 1.000 stručnih i naučnih radnika, kao i poslovnih ljudi iz elektroprivrednih kompanija, elektroindustrije, projektantskih, konsultantskih, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija iz Srbije, Republike Srpske i zemalja okruženja.

Savjetovanje se održava s ciljem razmjene tehničkih znanja i iskustava na polju proizvodnje, prenosa, distribucije i upotrebe električne energije, kao i zaštite životne sredine.
Na otvaranju će govoriti predsjednik Međunarodnog savjeta za velike električne mreže CIGRE Klaus Frelih (Fröhlić), a očekuje se i učešće predstavnika Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije.
Na ovogodišnjem savjetovanju CIGRE Srbija biće razmatrano oko 200 referata u 16 studijskih komiteta, a predviđene su i dve panel prezentacije na teme strategija međunarodne CIGRE i integracija vetrogeneratora u elektroenergetski sistem .
Na panel diskusiji glavna tema biće primjena Pametne mreže (Smart Grids) u prenosu i distribuciji, a biće riječi i o stanju i planovima EMS-a na polju pametnih mreža i razvoju pametnih distributivnih mreža u svijetu.
U okviru savjetovanja biće organizovana tehnička izložba i prezentacija proizvoda i opreme najvećih svjetskih kompanija. 30. maja na Zlatiboru. (Tanjug)

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti