Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiNova priznanja za Rafineriju ulja Modriča

Nova priznanja za Rafineriju ulja Modriča

MODRIČA, Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, Rafinerija ulja iz Modriče dobila je veliku zlatnu medalju za motorno ulje “Maksima E9 SAE 15W-40” koje ispunjava sve evropske i svjetske specifikacije, te diplomu sa zlatnom medaljom za hidraulično ulje “MH-46”.

Nagradu je preuzeo direktor Sektora istraživanja, razvoja, primjene i kvaliteta u modričkoj rafineriji Omer Kovač, koji je rekao da se motorno ulje za koje je Rafinerija dobila veliku zlatnu medalju koristi za podmazivanje teških motora kod transportnih uređaja, ali i kod poljoprivredne i rudarske mehanizacije.

On je naglasio da je riječ o vrhunskom proizvodu izvanrednog kvaliteta koji sa ekološkog aspekta ispunjava sve najoštrije zahtjeve.

Kovač je dodao da je značajna i nagrada za hidraulično ulje “MH-46” koje se koristi, prije svega, za mobilnu hidrauliku.

“U odnosu na klasična hidraulična ulja, taj proizvod i u najtežim uslovima eksploatacije ima rokove primjene koji su i do tri puta duži od klasičnih ulja. Samim tim, ovim proizvodom se stvara tri puta manja količina korišćenih ulja. Tako se značajno doprinosi zaštiti životne sredine”, rekao je Kovač.

Na novosadskom poljoprivrednom sajmu, održanom od 18. do 24. maja, učestvovalo je 1.500 izlagača iz 60 zemalja, pa je u tako jakoj konkurenciji vrijednost priznanja za Rafineriju ulja “Modriča” još veća, kažu u modričkoj rafineriji motornih ulja, maziva i funkcionalnih tečnosti.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti