Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasRuska investicija u istraživanje nafte

Ruska investicija u istraživanje nafte

ŠAMAC, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predvodi delegaciju zvaničnika Srpske koja je danas stigla u Šamac povodom svečanog početka bušenja prve istražne naftne bušotine u Obudovcu.

“Ulazimo u neke razvojne projekte koji su važni i koji će doprinijeti da ova lokalna zajednica postane održiva i razvijena”, rekao je Dodik uoči razgovora sa načelnikom opštine Šamac Savom Minićem.

Predsjednik je izrazio očekivanje da će na ovom području početi i komercijalna eksploatacija nafte.

Dodik je podsjetio da je Šamac posljednjih godina imao značajne investicije, od vodovoda i komunikacija do infrastrukturnih projekata, te obećao da će republilčka vlast pomoći da se prebrode eventualne teškoće nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, čime Šamac postaje granica Evrope.

“To može biti prednost, ali će donijeti i određene poteškoće koje ćemo otklanjati na republičkom i na nivou BiH. Jasno je da Evropa diktira uslove i da te uslove treba poštovati, ali na nama je da omogućimo da ne dođe do štetnih posljednica”, rekao je Dodik.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je novinarima da se od projekta istraživanja nafte očekuje mnogo, a da se nade u dobru budućnost ove lokalne zajednice polažu i u skoro približavanje granici Evrope.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti