Četvrtak 25. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostU Sarajevu sutra centralna manifestacija

U Sarajevu sutra centralna manifestacija

SARAJEVO, U Predsjedništvu BiH u Sarajevu sutra će biti održana centralna manifestacija obilježavanja Svjetskog dana životne sredine za region Evrope.

Planirana su pozdravna obraćanja predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić i ministra okoline i turizma Federacije BiH Branke Đurić, kao i direktora Programa UN-a za životnu sredinu /UNEP/ Jana Dušika.

Na manifestaciji, koja će početi u 11.00 časova, biće prezentovan prvi Izvještaj o stanju životne sredine u BiH, te upriličeno i uručenje nagrada za novinarski konkurs o izvještavanju o ekologiji koji je raspisala Misija OEBS-a u BiH, saopšteno je iz UNEP-a.

Konferencija za novinare biće održana u Predsjedništvu BiH u 13.15 časova, a predstavnicima medija, osim Šarović i Dušika, obratiće se šef Misije OEBS-a Flečer Barton i rezidentni koordinator UN-a za BiH Juri Afanasiev.

Sarajevu je ove godine pripala čast da u tri dana i kroz niz aktivnosti obilježi Svjetski dan životne sredine, kao domaćin proslave za region Evrope.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana životne sredine usmjerena je na smanjivanje otpada od hrane i odvija se pod motom “Misli, jedi, štedi!”.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti