Utorak 21. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasMihajlović: Srbija ne koči "Južni tok"

Mihajlović: Srbija ne koči “Južni tok”

BEOGRAD, Srbija ne koči gradnju gasovoda “Južni tok” već je do zastoja u početku radova došlo zbog ruske strane, izjavila je ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.

“Što se tiče dokumentacije, zakona o eksproprijaciji, pravilnika, prostornih planova, svega što se tiče zakona, Srbija je sve pripremila. Ne vidim da u drugim državama ide brže”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je za beogradske “Večernje novosti” istakla da je priča da se u Srbiji koči projekat ispolitizovana zbog najavljenih reformi “Srbijagasa”.

Aktuelni direktor te kompanije, dodala je Mihajlovićeva, ne može biti čovjek koji je garant za “Južni tok”, već to može biti samo Vlada Srbije.

Ona je istakla da je u “Srbijagasu” potrebno veliko spremanje i najavila da će od tog državnog preduzeća biti formirana dva – jedno koje će se baviti distribucijom, a drugo trgovinom.

“U jednom trenutku država može da iskoristi svoj položaj i da ukrsti prenos gasa, nafte i struje i da budemo tranzitni centar Balkana, pa i Evrope. Ne vidimo nijedan razlog da neko bude protiv toga”, rekla je Mihajlovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti