Nedjelja 21. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"Kolubara" proizvela 12 miliona tona uglja

“Kolubara” proizvela 12 miliona tona uglja

BEOGRAD, Na četiri površinska kopa Rudarskog basena “Kolubara”, najvećeg proizvođača uglja u Srbiji, za pet mjeseci ove godine iskopano je oko 12 miliona tona lignita, što je oko četiri odsto više od plana.

Popunjenost deponija ugljem u Termoelektranama “Nikola Tesla” u Obrenovcu, krajem maja bila je znatno iznad bilansa, objavilo je to preduzeće.
Na površinskim kopovima RB “Kolubara” od početka godine do kraja maja otkopano je i odloženo nešto više od 28,7 miliona kubnih otkrivke, što je oko pet odsto više od planom predviđenih količina.
Iako od posljednjih dana maja odvijaju intezivni radovi na sanaciji klizišta na površinskom kopu Polje D, proizvodnja uglja i otkrivke na kopovima Polje B i Polje D odvijala se ustaljenom dinamikom, bez vanrednih prekida.
Zahvaljujući velikom angažovanju stručnih službi i menadžmenta RB “Kolubara”, ispunjeni su planirani bilansi proizvodnje uglja, kao i snabdijevanje termoelektrana potrebnim količinama lignita, čime je obezbjeđena stabilnost i sigurnost elektro-energetskog sistema Srbije, naveli su u tom preduzeću. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti