Srijeda 24. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGavranović: Novi kotlovi za spas sistema grijanja

Gavranović: Novi kotlovi za spas sistema grijanja

BANJALUKA, Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je da će se u procesu stabilizacije sistema centralnog grijanja u Banjaluci raditi na otklanjanju “uskih grla”, te da je rješenje problema grijanja za predstojeću zimu u izgradnji novih kotlovskih postrojenja u naseljima Starčevica i Kočićev vijenac.

Gavranović je novinarima, nakon razgovora sa članovima Savjeta mjesne zajednice Starčevica, rekao da bi se na taj način obezbijedila podrška sistemu u cjelini i značajno poboljšalo grijanje na Starčevici i Kočićevom vijencu.

On je istakao da je članove Savjeta mjesne zajednice Starčevica informisao o načinu i mogućnostima koje stoje na raspolaganju kako bi se taj sistem održao i postepeno, prema dinamici, revitalizovao.

Gavranović je rekao da će dinamika revitalizacije biti utvrđena na narednoj sjednici Skupštine grada, koja bi trebalo da bude održana za desetak dana, a koja će biti posvećena problemu “Toplane”, njenom funkcionisanju i mogućnostima rada u narednom periodu.

Gradonačelnik Banjaluke je dodao da se planiranim aktivnostima otvara proces stabilizacije “Toplane” ili preorijentacije na druge energente, ističući da se to ne može uraditi za jednu sezonu.

On je naglasio da će o pitanjima saniranja stanja u gradskoj “Toplani” razgovarati i sa premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović i resornim ministrima Vlade Srpske.

Gavranović je istakao da je sa članovima Savjeta Mjesne zajednice Starčevica razgovarao i o komunalnim pitanjima, održavanju zelenih površina i objekata, saniranju klizišta, te izgradnji škole, vrtića i igrališta.

“Uvjeren sam da ćemo u narednoj godini ući spremniji i jedinstveniji, bar u ocjenama stanja na Starčevici, ali i prioriteta koji ćemo uvrstiti u budžet za narednu godinu”, rekao je Gavranović i naglasio da se ovoj Mjesnoj zajednici treba posvetiti više pažnje, te da saradnja garantuje da će identifikovani problemi zajednički biti brže rješavani na zadovoljstvo građana Starčevice.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Branislav Vučić rekao je da mještani očekuju da zajedno sa gradonačelnikom uskoro otvore novu školu, vrtić, nove puteve i riješe probleme koje imaju.

Vučić je naglasio da je današnji razgovor početak rješavanja problema, navodeći da ovo naselje ima oko 30.000 stanovnika, od čega 40 odsto populacije čine djeca.

“Sam dolazak gradonačelnika sa saradnicima je dokaz da gradonačelnik ima prave i pozitivne namjere”, rekao je Vučić. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti