Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasNapredak u poslovanju "Optima grupe"

Napredak u poslovanju “Optima grupe”

BANJALUKA, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da je iz poslovnih poteza koje je preduzela “Optima grupa” vidljivo da se ostvaruje napredak u svim segmentima poslovanja.

“Smanjeni su troškovi, a time i cijena poslovanja. Dobili smo čvrsta uvjerenja da će se nastaviti sa započetim aktivnostima u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa generalnim direktorom “Zarubežnjefta” Sergejem Kudrjašovim.

On je istakao da dobar razvoj distributivne mreže govori o tome da je njihova poslovna orijentacija trajna.

“Uz podršku koju daje Republika Srpska uspjećemo da projekat stavimo na zdrave noge”, dodao je Dodik.

On je najavio da će na ekonomskom forumu u Rusiji razgovarati sa ljudima iz “Gasproma”, “Zarubežnjefta”, “Sberbanke” i drugim zainteresovanim poslovnim ljudima, ali i sa političkim predstavnicima te zemlje.

Kudrjašov je naglasio da je na sastanku bilo riječi o novim kadrovskim postavljenjima u “Optima grupi” i o dogovoru sa Ministarstvom industrije,energetike i rudarstva Republike Srpske o dopunskoj kupovini akcija u ovoj grupi.

“Predsjednika Dodika smo informisali o smanjenju troškova proizvodnje, a razgovarali smo i o pozitivnim rezultatima rješenja ekoloških problema u Rafineriji nafte Brod”, rekao je Kudrjašov. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti