Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiDodik: Biće nastavljena rekonstrukcija Rafinerije u Brodu

Dodik: Biće nastavljena rekonstrukcija Rafinerije u Brodu

SANKT PETERBURG, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će projekat dalje rekonstrukcije Rafinerije nafte u Brodu biti nastavljen i istakao da iza toga stoji politički vrh Ruske Federacije.

Dodik kaže da je dokaz za to upravo potpisani sporazum između “Sberbanke” i kompanije “Zarubežnjeft” o finansiranju dalje rekonstrukcije i modernizacije Rafinerije nafte u Brodu.

“To je bila dobra prilika da se potvrde ili demantuju sve lažne tvrdnje o tome kako je projekat u krizi. Ovdje je vidljivo da iza toga stoji politički vrh Ruske Federacije, te da nema odustajanja i da će rekontrukcija Rafinerije biti nastavljena”, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Predsjednik Republike potvrdio je da se prilikom potpisivanja ovog sporazuma u Sankt Peterburgu sastao sa predsjednikom Upravnog odbora “Sberbanke”.

Dodik, koji je učestvovao na 17. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, naveo je da je razgovarao na marginama foruma i sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom o političkim temama.

“Utanačili smo određenu dinamiku u vezi sa potrebnim sporazumima vlada oko gasovoda `Južni tok`”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske napomenuo je da je razgovarao i sa predsjednikom i zamjenikom predsjednika Upravnog odbora “Gasproma” Aleksejem Milerom i Aleksandrom Medvedevom, sa kojim je nedavno u Banjaluci potpisao sporazum o daljoj izgradnji “Južnog toka”.

Dodik je rekao da je imao susret i sa predsjednikom Upravnog odbora Vnješekonom banke Vladimirom Dimitrijevom. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti