Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPotpisan sporazum o modernizaciji Rafinerije nafte u Brodu

Potpisan sporazum o modernizaciji Rafinerije nafte u Brodu

BANJALUKA, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je u Sankt Peterburgu potpisivanju sporazuma između “Sberbanke” i kompanije “Zarubežnjeft” o finansiranju dalje rekonstrukcije i modernizacije Rafinerije nafte u Brodu.

Sporazum su potpisali predsjednik Upravnog odbora “Sberbanke” Herman Gref i generalni direktor “Zarubežnjefta” Sergej Kudrjašov.

Predsjednik Republike učestvovao je u radu 17. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i njemačkog kancelara Angele Merkel.

Dodik je, na marginama foruma, imao više bilateralnih susreta, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Srpske razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, bivšim premijerom Izraela Ehudom Barakom, ministrom ekonomije Hrvatske Ivanom Vrdoljakom.

Dodik je razgovarao i sa predsjednikom Upravnog odbora “Vnješekonom” banke Vladimirom Dimitrijevom i predsjednikom i zamjenikom predsjednika Upravnog odbora “Gasproma” Aleksejem Milerom i Aleksandrom Medvedevom.

Tokom boravka u Sankt Peterburgu, predsjednik Republike dao je više intervjua ruskim medijima. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti