Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaDodijeljena koncesija za dvije hidroelektrane na Rakitnici

Dodijeljena koncesija za dvije hidroelektrane na Rakitnici

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske donijela je danas rješenje o dodjeli tridesetogodišnje koncesije za izgradnju i korištenje malih hidroelektrana /MHE/ “Ušće” i “Podgaj” na rijeci Rakitnici kod Rogatice privrednom društvu “Pionir enerdži RS” /Pionir Energy RS/ DOO Višegrad.

Prema javnom pozivu za dodjelu koncesije za izgradnju i korištenje malih hidroelektrana “Ušće” i “Podgaj” pristigla je samo ponuda preduzeća “Pionir enerdži RS” koje je dostavilo kompletnu dokumentaciju koja je bila uslov učešća na raspisanom javnom pozivu.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske saopšteno je da će za izgradnju i korištenje dvije male hidroelektrane na Rakitnici procijenjena vrijednost investicije iznositi 2,6 miliona KM, po svakoj elektrani.

“Predviđeni koncesioni period od trideset godina, računajući od dana zaključenja ugovora o koncesiji, određen je na osnovu Studije ekonomske opravdanosti dodjele koncesije za izgradnju i korištenje MHE `Ušće` i MHE `Podgaj` na rijeci Rakitnici, a koju je odobrila Komisija za koncesije Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske ovlašteno je da sa koncesionarom zaključi ugovor o koncesiji, kojim će se bliže urediti koncesioni odnos, te je obavezno da zaključeni ugovor o koncesiji dostavi Komisiji za koncesije, radi provjere rada koncesionara “Pionir enerdži RS” DOO Višegrad.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti