Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiDodik: Od nove godine oživljavanje ljubijskih rudnika

Dodik: Od nove godine oživljavanje ljubijskih rudnika

PRIJEDOR, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da niko u Srpskoj nema ništa protiv rada kompanije “Arselor Mital”, koja je većinski vlasnik rudnika željezne rude u Omarskoj i koja je zainteresovana za kupovinu državnog kapitala u Rudnicima željezne rude /RŽR/ “Ljubija”.

“Želimo da zaštitimo interes Republike Srpske i lokalne zajednice i u tom pogledu želim reći da je `Mital` važna privredna struktura i u Prijedoru i u Srpskoj, ali naš ugovorni odnos mora da se precizira na način da ne bude štete ni za `Mital` ni za Republiku Srpsku”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru, gdje je danas razgovarao sa rukovodstvom grada.

On je istakao da je spreman da razgovara sa predstavnicima te “velike uvažene kompanije” i da se nađu određena rješenja. “Želim im poručiti javno, nas interesuje ekspresno pokretanje eksploatacije rude u Ljubiji i rješenje naših odnosa zavisiće i od odnosa prema RŽR-u. Želimo da od nove godine počne eksploatacija na tom lokalitetu i vjerujemo da `Mital` ima tu sposobnost”, naglasio je predsjednik Srpske.

On je dodao da bi dio infrastrukturnih i komunalnih objekata, koji su u vlasništvu starih rudnika, trebalo izuzeti i vratiti lokalnoj zajednici na upravljanje.

“Ostalo smo spremni sa `Mitalom` ili bilo kojim drugim zainteresovanim faktorom da riješimo putem privatizacije tog dijela i spremni smo na razgovor”, poručio je Dodik. Srna

1 KOMENTAR

  1. Džaba ministri,džaba poreski inspektori,svi organi uprave ,odgovorni građani ,opet Predsjednik pokreće sve važne ekonomske impulse i ispravlja sve važne nelogičnosti i propuste.A onda se svi ljute zašto Dodik ovo ,ono.Pa gdje su svi ostali ,ko nam brani ?Mogli smo i možemo ukazivati

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti