Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGavranović: Kratkoročno rješenje izgradnja tri kotlovska postrojenja

Gavranović: Kratkoročno rješenje izgradnja tri kotlovska postrojenja

BANJALUKA, Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je danas da kratkoročno rješenje za obezbjeđivanje normalnog grijanja u gradu predstavlja izgradnja tri nova kotlovska postrojenja na bio masu, koji je mnogo jeftiniji energent od mazuta.
Gavranović je danas novinarima u Banjaluci rekao da je potrebno naći dio sredstava koje će obezbijediti normalno grijanje grada i da to mora uraditi grad uz pomoć Vlade Republike Srpske i banaka.

On je napomenuo da je mazut najskuplji energent i da će izgradnja novih postorjenja doprinijeti umanjenju troškova izdvajanja za gorivo.

Gavranović je rekao da je njegov zahtjev prema menadžmentu “Toplane” da se pokušaju realizovati bar dva kotlovska postrojenja na bio masu u ovoj sezoni grijanja, ako je moguće do decembra.

“Na taj način ćemo značajno poboljšati kvalitet grijanja u naseljima Starčevica i Kočićev vijenac”, dodao je Gavranović i napomenuo da su u toku aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije i traženju izvora finansiranja.

Gavranović je rekao da bi se emisijom obveznica “Toplane” mogla finansirati izgradnja kotlovskih postrojenja na bio masu, te dodao da je gradska toplana već angažovala brokersku kuću i da se sa Investiciono-razvojnom bankom Republike Srpske dogovara taj dio posla. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti