Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiBanjalučkoj „Toplani" potrebno još 10 miliona KM

Banjalučkoj „Toplani” potrebno još 10 miliona KM

BANJALUKA, Za nabavku mazuta za narednu grejnu sezonu u banjalučkoj “Toplani” potrebno je dodatnih 10 miliona KM, zbog čega će grad Banjaluka tražiti od banaka grejs periode za određene kredite, potvrdio je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Nakon završene sjednice banjalučkog parlamenta, na kojoj se raspravljalo o stanju u “Toplani”, Gavranović je rekao da će u rješavanju problema ovog preduzeća učestvovati i Vlada Srpske i obezbijediti dio potrebnih sredstava.

Gavranović je rekao da je planirana izgradnja postrojenja na biomasu da bi Banjalučanima bilo obezbijeđeno grijanje u narednih nekoliko sezona, što će biti finansirano tako što će “Toplana” emitovati obveznice u iznosu od 12 miliona KM za direktne investicije.

Dok je trajala sjednica gradskog parlamenta, prvi čovjek Banjaluke je održao sastanak u Komercijalnoj banci radi razgovora o mogućnostima rješavanja problema “Toplane”.

Prema informaciji o poslovanju “Toplane” za 2012. godinu, ovo preduzeće je u prošloj godini iskazalo ukupan gubitak od 225.509 KM. Krajem prošle godine ukupne obaveze “Toplane” su iznosile 62.321.403 KM. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti