Nedjelja 14. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiOdobreno poskupljenje struje u Srbiji od 10,9 odsto

Odobreno poskupljenje struje u Srbiji od 10,9 odsto

BEOGRAD, Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) odobrila je danas zahtev Elektroprivrede Srbije (EPS) da struja za domaćinstva poskupi u prosjeku za 10,9 odsto, rečeno je Tanjugu u toj agenciji.

Očekuje se da će poskupljenje početi da važi od 1. avgusta, jer je EPS obavezan da potrošače o tome obavijesti 15 dana ranije.

Cijena struje za građane posle poskupljenja iznosiće oko šest evrocenti po kilovatčasu.

Cijena električne energije u Srbiji će i poslije poskupljenja biti najniža u Evropi.

Struja je u Srbiji posljednji put je poskupila 1. aprila 2011. godine u prosjeku za 15 odsto.

U BiH električna energija košta 6,83 evro centi, u Crnoj Gori 7,78, Albaniji 9,68, jNemačkoj 14,4, a u Austriji 14,33 evro centi. (Tanjug)

1 KOMENTAR

  1. Umesto da su smanjili troškove, modernizovali proizvodnju, smanjili kad tako moram da kažem KRAĐU što u okviru preduzeće što ovako oni su izabrali najgoru moguću varijantu, poskupljenje! Umesto da naplate onima koji imaju ogromna dugovanja a mogu da plate a i da spreče krađu struje pošto je i to česta pojava rešili su opet da udare po džepu redovnih platiša. Oni koji nisu plaćala struju ili su se služili raznim prevarama njih ovo poskupljenje niti dotiče niti interesuje jer oni je i dalje neće plaćati, ne dotiče ni one u skupštini, ministre kao i razne kriminalce i tajkune, pošto oni ili ne plaćaju ili je tih 10% za njih neprimetno i minijaturno poskupljenje. Poslupljenje se odnosi samo za pošten, običan radni narod, ponzionere itd koji je jedini do sada i plaćao struju, pošteno i redovno. MASOVNI BOJKOT PLAĆANJA STRUJE!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti