Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostProblem zagađenja termoelektrane Nikola Tesla nemoguće riješiti odmah

Problem zagađenja termoelektrane Nikola Tesla nemoguće riješiti odmah

BEOGRAD, Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je nemoguće odmah riješiti problem zagađenja koji prouzrokuje Termoelektrana “Nikola Tesla” (TENT) u Obrenovcu, ali da je resorno ministarstvo naložilo TENT-u šta tačno treba da uradi.

“Te stvari se ne mogu ođednom rešiti. Potrebno je određeno vrijeme”, rekla je ministarka novinarima u Vladi Srbije, povodom ponovnog povećanje količine pepela u Obrenovcu.

Ona je podsjetila da je ministarstvo već podiglo prijavu za privredni prestup protiv TENT-a zbog zagađenja koje se desilo pre mjesec dana i da je sada na sudu da o tome odluči.

“Ne možemo podnositi prijave u nedogled protiv TENT-a. Treba da vidimo koliko vremena treba tom preduzeću da stvari koje dovode do zagađenja ispravi“, navela je ministarka.

Ona je naglasila da se slična zagađenja dešavaju skoro svakog ljeta i da je pitanje zašto se niko ranije time nije bavio.

Mihajlović je napomenula da je za sedam godina samo jednom podnesena prijava za privredni prestup protiv tog preduzeća ali da je i ona povučena.

Ministarka  je naglasila da resorno ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine ima stalne inspekcijske kontrole koje kontrolišu stanje u životnoj sredini u svim preduzećima, pa i TENT-u i da inspekcije ne čekaju da reaguju samo kada se neko zagađenje desi.  (Tanjug)

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti