Nedjelja 21. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiSrbija zainteresovana da riješi problem "Minela"

Srbija zainteresovana da riješi problem “Minela”

BEOGRAD, Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima poslovodstva preduzeća “Minel transformatori” i “Minel trafo” o mogućnostima oživljavanja proizvodnje u ovim firmama.

Na sastanku je zaključeno da je država zainteresovana da se uključi u rješavanje problema u ovim preduzećima, kako bi se sačuvali njihovi proizvodni kapaciteti.

Bogosav Petrović, generalni direktor Minel transformatora u restrukturiranju i Radomir Stojčić, stečajni upravnik Minel trafo, informisali su ministra i njene saradnike o proizvodnim i kadrovskim potencijalima ovih preduzeća i finansijskim problemima koji opterećuju njihovo poslovanje.

Sastanku u Ministarstvu prisustvovali su i v.d. generalnog direktora i predsednik Upravnog odbora JP Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović i Aca Marković, kao i generalni direktor Elektromreže Srbije (EMS) Nikola Petrović.

Od predstavnika Minel transformatora i Minel trafoa zatraženo je da u najkraćem roku dostave konkretne prijedloge za prevazilaženje problema u ovim kompanijama.

To uključujuje i mogućnost njihovog angažovanja u predstojećim remontima i investicijama u prenosnoj i distributivnoj mreži, kao i pripremu vizije budućeg razvoja ovih firmi u saradnji sa JP EPS i JP EMS, navedeno je u saopštenju Ministarstva energetike. (Tanjug)

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti