Utorak 23. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaPrvi memorandumi za mele hidroelektrane u Srbiji

Prvi memorandumi za mele hidroelektrane u Srbiji

BEOGRAD, Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne okoline u Vladi Srbije Zorana Mihajlović potpisaće u ponedeljak u Ivanjici i Arilju prve memorandume o razumjevanju za izgradnju malih hidroelektrana.

Kako je najavljeno iz resornog ministarstva, u opštini Ivanjica biće potpisano 49 trojnih memoranduma između Ministarstva, opštine Ivanjica i 28 investitora.

U Arilju je predviđeno potpisivanje 11 memoranduma sa predstavnicima ove opštine i devet investitora.

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine objavilo je 19. februara javni poziv za dodjelu saglasnosti i energetskih dozvola za izgradnju mini hidroelektrana na 317 lokacija u Srbiji u 17 opština i gradova. Na javni poziv se javilo ukupno 173 domaćih i stranih investitora, koji su podnijeli ukupno 1.464 prijave.

Ministarstvo je 24. juna verifikovalo konačnu listu potencijalnih investitora za ukupno 212 lokacija, a trojni memorandumi biće potpisani sa ukupno 90 investitora, od kojih su 64 domaća fizička i pravna lica.

Na konačnoj rang-listi investitora za svaku lokaciju navedena su tri investitora kojima će se sukcesivno pružati šansa da realizuju investiciju.
U slučaju njihovog odustajanja, priliku za investiciju će dobiti drugi, odnosno treći investitor sa liste, precizira se u saopštenju. (Tanjug)

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti