Srijeda 22. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"Ekto" gorivo prvi put u Crnoj Gori na pumpama "Lukoila"

“Ekto” gorivo prvi put u Crnoj Gori na pumpama “Lukoila”

PODGORICA, Naftna kompanija “Lukoil” počinje danas u Crnoj Gori da prodaje goriva nove generacije pod brendom “Ekto”, čije su glavne karakteristike energetska efikasnost, snaga i zaštita životne sredine.

Izvršni direktor kompanije “Lukoil” Andrej Mihailovič rekao je da će prodaja goriva “Ekto”, prvi put u Crnoj Gori, biti omogućena samo na benzinskim pumpama “Lukoila”, po istim cijenama kao i standardna goriva.

Prema njegovim riječima, ispitivanja “Ekto” goriva u Rusiji pokazala su da je ispuštanje kancerogenih materija smanjeno osam puta, emisija azotnih jedinjenja više od dva puta, kao i emisija čađi, koja je smanjena 1,5 do dva puta.

Upotreba “Ekto” goriva, kako je naveo, smanjuje buku i vibracije pri radu motora, čime se produžava njegov životni vijek.

“Lukoil” će na crnogorskom tržištu prodavati tri tipa derivata pod brendom “Ekto” i to benzin “Ekto plus” koji odgovara standardima “eurosupera 95”, “Ekto sport” koji odgovara standardima “eurosupera 98” i “Ekto dizel” koji odgovara standardima “eurodizela”.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti