Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPripreme "Kolubare" za zimu

Pripreme “Kolubare” za zimu

BEOGRAD, U Rudarskom basenu “Kolubara” je završena investiciona popravka na ugljenim sistemima i u pogonima za preradu i oplemenjivanje uglja. Svi poslovi u okviru plana remonata ostvareni su za manje od mjesec dana, a završeni su i drugi servisni radovi, objavljeno je na sajtu tog preduzeća.

Prema planu proizvodnje u ovoj godini, ogranak “Prerada” u Kolubari treba da prihvati 12.164.000 tona uglja sa površinskih kopova Polje “D” i Polje “B”. Od toga, za proizvodnju električne energije TENT-u će biti isporučeno 8.718.000, a Termoelektrani “Kolubara” 2.282.000 tona.

Širokoj potrošnji je namjenjeno 550.000 tona sušenog uglja.

Završetkom remonata uspostavljena je uobičajena dinamika isporuke uglja ka termoelektranama “Nikola Tesla” u Obrenovcu i “Kolubara” u Velikim Crljenima.

Ranije je u “Kolubari” završen i remont “Glodara 7” na Polju “D”, a rotorni bager, poznat pod imenom “Plava ptica”, nakon tri dana funkcionalnih proba ponovo je uključen u redovnu proizvodnju. 

Završetak remonta jedne od najmoćnijih kopovskih mašina u Kolubari označio je i kraj svih investicionih opravki na ugljenim sistemima “Kolubare” koji su predviđeni za ovu godinu. (Tanjug)

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti