Četvrtak 20. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Lazarević: Smanjenje gubitaka održava najnižu cijenu struje u Evropi

Lazarević: Smanjenje gubitaka održava najnižu cijenu struje u Evropi

BIJELJINA, Preduzeće “Elektro-Bijeljina” uspješnim smanjenjem distributivnih gubitaka omogućava da sistem “Elektroprivrede Republike Srpske” održava najnižu cijenu električne energije u Evropi, rekao je danas na obilježavanju krsne slave preduzeća direktor Zlatan Lazarević.

“Uvodimo nove standarde i intenzivno se pripremamo da spremni dočekamo konkurenciju 2015. godine, kada je najavljeno otvaranje tržišta za distribuciju električne energije”, istakao je Lazarević.

Predstavnik državnog kapitala u preduzeću, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, poželio je radnicima “Elektro-Bijeljine” nastavak uspješnog poslovanja i ukazao na značaj njegovanja tradicije i očuvanje zajedništva u kolektivu.

U obraćanju novinarima nakon slavske ceremonije, direktor “Elektro-Bijeljine” podsjetio je da kolektiv zapošljava 850 radnika u pet radnih jedinica i 13 poslovnica u isto toliko opština regije.

Ovaj dio sistema “Elektroprivrede Republike Srpske” ima 107.000 potrošača električne energije.

Kao najznačajniji rezultat u preduzeću između dvije krsne slave Lazarević je izdvojio dugotrajnu i uspješnu borbu protiv neovlaštene potrošnje struje, čime se distributivni gubici smanjuju ispod granice koju dozvoljava regulator u ovoj oblasti.

Prema Lazarevićevim riječima, u toku godine “Elektro-Bijeljina” je završila rekonstrukciju 11 trafostanica, do kraja godine planirana je rekonstrukcija još četiri trafostanice, a nakon toga i veliki projekat uvođenja daljinskog upravljanja i skupljanja podataka sa svih 24 trafostanice.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti