Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiAmerička firma tužiće Srbiju zbog solarnog parka

Američka firma tužiće Srbiju zbog solarnog parka

BEOGRAD, Američka firma Sekjurum ekviti partners /Securum Equity Partners/ saopštila je danas da je raskinula sporazum sa Vladom Srbije o izgradnji solarnog parka u Srbiji i da će na međunarodnoj arbitraži tražiti odštetu od 160 miliona evra.

U saopštenju se ističe da Srbija nije ispunila obaveze iz sporazuma kojim je bilo predviđeno da se obezbijedi 3.000 hektara terena za izgradnju solarne elektrane snage 1.000 megavata.

Najavljeno je da će spor za naknadu štete firmi biti pokrenut pred Međunarodnom arbitražom u Londonu.

Ugovor o izgradnji solarnog parka u Srbiji, najvećeg u Evropi, potpisan je u oktobru 2012. godine, kada je najavljeno da će u tu investiciju biti uloženo 1,75 milijardi evra.

Predstavnici Ministarstva enegetike Srbije tvrdili su da su za izgradnju solarnog parka ponuđene parcele ukupne površine 30.000 hektara, deset puta više nego što je traženo, ali da Sekjurum ekviti partners ne odgovara nijedna ponuđena lokacija. Srna

1 KOMENTAR

  1. mafia i kriminalci to su oni osmislili tu tužbu ko fol uložit će milijarde eura .lopovi i bagra.trebate vi njih tužiti zbog pokušaja iznude i kriminalnih radnji

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti