Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti U jeku radovi na sanaciji i rekonstrukciji instalacija

U jeku radovi na sanaciji i rekonstrukciji instalacija

BANJALUKA, Radnici banjalučke “Toplane” izvode radove na rekonstrukciji i sanaciji toplovodnih instalacija, kako bi potrošačima u narednoj sezoni grijanja obezbijedili što kvalitetnije usluge, saopšteno je danas iz “Toplane”.

Najviše pažnje u ovogodišnjem remontu biće usmjerno na rekonstrukciju dijela magistralnog vrelovoda “Vrbas”, sa kojeg se toplotnom energijom snabdijevaju stanovnici naselja Starčevica, Kočićev Vijenac i Obilićevo.

Vršilac dužnosti tehničkog direktora “Toplane” Simo Šević rekao je da su ekipe trenutno na terenu u naselju Rosulje gdje su u toku remontni poslovi na zamjeni dijela dotrajalog vrelovoda sa novim cijevima povećanog prečnika u dužini od 420 metara.

Prema njegovim riječima, tokom prethodne sezone grijanja na toj mreži je bio veliki gubitak vode, dok je povećanje prečnika cijevi neophodno zbog povećanog toplotnog konzuma.

Šević je naveo da su do sada obavljeni radovi na zamjeni dijelova vrelovoda i polaganju novih cjevi u više banjalučkih ulica i naselja, rekonstrukciji određenih priključnih šahtova i rekonstrukcija jedne toplotne podstanice.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti