Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Mijatović: Nije upitna nabavka mazuta za predstojeću sezonu grijanja

Mijatović: Nije upitna nabavka mazuta za predstojeću sezonu grijanja

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske i grad Banjaluka će, kao i prethodnih godina, pomoći banjalučkoj “Toplani” da nabavi mazut za sezonu grijanja, koja će početi na vrijeme, rekla je portparol ovog preduzeća Žaklina Mijatović.

Mijatovićeva je istakla da građani mogu biti mirni kada je riječ o grijanju ove zime, kao i da će “Toplana” tokom redovnog remonta učiniti sve da bi potrošači u svim dijelovima grada imali odgovarajući kvalitet grijanja.

“Naši potrošači ne treba da brinu da će `Toplana` otići u stečaj, jer od toga nema govora. Naprotiv, `Toplana` će obezbijediti i sredstva za izgradnju mini kotlovnica na perifernim dijelovima grada, tačnije na Starčevici, Kočićevom vijencu i u krugu preduzeća, što će rasteretiti postojeće kapacitete”, objasnila je Mijatovićeva.

Prema njenim riječima, prva od tri mini kotlovnice, biće izgrađena već ove sezone na Starčevici.

Mijatovićeva je istakla da informacija da se sve više potrošača isključuje sa sistema grijanja nije tačna, te da oni koji se na taj korak odlučuju kao razlog ne navode nezadovoljstvo radom “Toplane”, već ekonomsko stanje.

Član Glavnog odbora Partije demokratskog progresa Zoran Talić izjavio je danas da bi predstojeća sezona grijanja u Banjaluci mogla biti upitna, jer od 28 miliona KM potrebnih za nabavku mazuta, “Toplana” može da obezbijedi samo deset miliona KM. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti