Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiU TE "Gacko" počeo remont

U TE “Gacko” počeo remont

TREBINJE, U Termoelektrani /TE/ “Gacko” počeo je jednomjesečni redovni remont postrojenja, za koji će iz vlastitih sredstava preduzeće izdvojiti 9.700.000 KM, potvrdio je rukovodilac Radne jedinice TE “Gacko” Maksim Skoko.

Skoko je napomenuo da je remont počeo juče, odnosno sa danom zakašnjenja zbog otklanjanja kvara u Termoelektrani “Ugljevik”, ističući da će ovaj posao biti urađen kvalitetno i uspješno.

On je naveo da će se u toku remonta, između ostalog, raditi na kotlovsko-turbinskom i generatorskom postrojenju, postrojenju opreme šljake i pepela do dopreme uglja, hemijsko-tehnološkom pogonu i pomoćnim objektima, kao i da su predviđeni radovi na kotlovskom postrojenju.

Prema njegovim riječima, na poslovima remonta biće angažovani radnici Rudnika i Termoelektrane, ali i drugi izvođači kao nedostajuća i specijalistička radna snaga.

Skoko je podsjetio da je TE “Gacko” u prethodnom periodu zabilježila dobar i stabilan rad, te prebačaj mjesečnih planova proizvodnje, napominjući da je ovaj gigant u avgustu, sa proizvedenih 173.260.000 kilovat sati električne energije postigao treću najveću mjesečnu proizvodnju od početka rada.

On je naveo da je ovogodišnji plan proizvodnje od milijardu i 700 miliona kilovat-časova električne energije najambiciozniji u tridesetogodišnjem radu jednog od najvećih proizvođača električne energije u Republici Srpskoj.  Srna

1 KOMENTAR

  1. Kud odoše pare od prodate struje za poslednjih 18 godina posle rata pa Elektroprivreda RS ne izgradi ni jednu termoeletranu ni hidroelektranu.
    Dobili su u nasleđe iz SFRJ sve izgrađeno. Dobili su prirodne resurse ovog naroda da eksploatišu i uspeli su parama od prodate struje jedva pokriti troškove proizvodnje. Nečuveno. Potrošiti toliki prirodni resurs. Proizvesti i prodati toliku struju, a nige rezultata, Nigde da i jednu hidroeletkranu na Drini da izgrade. A svake godine nam vodom odlazi miliog GWh elektročne energije zato što nemamo elektroprivredu državu koje je u stanju da izgani hidroelektrane.
    Ne samo što ništa nisi izgadili neg su se još i kreditno zadužili u ušli u sudske procese, unapred znajući da su izgubljeni, čime dodatno ekonomksi unišavaju elektroprivredu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti