Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPočeli pripremni radovi na izgradnji Bloka 3 TE "Ugljevik"

Počeli pripremni radovi na izgradnji Bloka 3 TE “Ugljevik”

BANJALUKA, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su počeli pripremni radovi na izgradnji Bloka 3 Termoelektrane “Ugljevik”, da je investitor već uložio 50 miliona evra i da će nastaviti sa realizacijom predviđenog plana.

Cvijanovićeva je istakla da je predsjednik kompanije “Komsar enerdži” Rašid Serdarov, kao ozbiljan investitor, ulažući u izgradnju Bloka 3 TE “Ugljevik” započeo jedan veliki investicioni ciklus koji iznosi 750 miliona evra.

“Taj projekat je kombinovao sa hidroenergetskim objektom koji podrazumijeva izgradnju elektrane `Mrsovo` od 200 miliona evra”, navela je Cvijanovićeva novinarima nakon potpisivanja Protokola o strateškoj saradnji sa kineskom kompanijom “Čajna pauer endžiniring konsalting grup korporejšn”.

Prema njenim riječima, veoma je bitno što ta investicija ne ugrožava postojeću Termoelektranu i što će novi objekat omogućiti upošljavanje velikog broja radnika.

“Sigurna sam da će se ta činjenica dobro razumjeti uprkos nastojanjima da se slika iskrivi, te da svako onaj ko sada ima zaposlenje treba podržati i da drugi dobije posao”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila važnim što je Serdarov odlučio da ulaže u Srpsku i da će i ta ulaganja doprinijeti realizaciji ciljeva koje su vlasti Republike Srpske postavile, a odnose se na prevazilaženje krize i privlačenje investicija i otvaranje što većeg broja radnih mjesta.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti