Ponedjeljak 15. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiMihajlović: Uskoro plan energetske saradnje sa FBiH

Mihajlović: Uskoro plan energetske saradnje sa FBiH

NOVI SAD, Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će Srbija, osim saradnje sa Republikom Srpskom na energetskim projektima, u oktobru definisati plan i listu ovih projekata koja obuhvata saradnju i sa Federacijom BiH.

“Osim saradnje sa Republikom Srpskom, Srbija će u okviru strategije razvoja energetike regiona jugoistočne Evrope, koja će biti donesena u oktobru, iznaći načine da uspostavi i saradnju sa BiH, odnosno Federacijom BiH, kada je u pitanju realizacija regionalnih energetskih projekata”, rekla je Mihajlovićeva novinarima u Novom Sadu, u pauzi 7. međunarodnog foruma “Energetika Srbije 2013 – Budućnost i perspektive”.

Dvodnevi forum “Energetika Srbije 2013 – Budućnost i perspektive” počeo je danas u Skupštini AP Vojvodine u Novom Sadu.

Osim Mihajlović, skup su pozdravili šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, predsjednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor i ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Erdal Trhulj.

Putem video-linka učesnike foruma je pozdravio i predsjednik Instituta za evropske poslove za jugoistočnu Evropu Ivo Vajgl.

Otvaranju foruma prisustvovali su i brojni ambasadori evropskih zemalja u Srbiji.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti