Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiProfit Kolubare 1,5 milijardi dinara

Profit Kolubare 1,5 milijardi dinara

LAZAREVAC, Direktor rudarskog basena “Kolubara” Milorad Grčić saopštio je da je u prvih šest mjeseci ove godine to preduzeće ostvarilo profit od 1,5 milijardi dinara i da će spremno dočekati zimu, tako da građani i Elektroprivreda Srbije (EPS) nemaju razloga za brigu.
Grčić je u pisanom saopštenju, sumirajući rezultate rada, naveo da su krađe nafte svedene na minimum, da je regulisana tenderska dokumentacija, uvedene mjere racionalizacije na svim nivoima, i da se permanentno radi na poboljšavanju uslova rada na kopovima i sistema zaštite na radu.
On je kazao da je izuzetno ponosan što je uspio zajedno sa EPS-om da “Kolubaru Metal” vrati pod okrilje “Kolubare” i što je počela realizacija projekta kopa “Radljevo” o kojem je ideja usvojena još 1978. godine.
“Intenzivno radimo i očekujemo da ćemo do kraja godine imati završen Glavni projekat za otvaranje kopa, a da ćemo u 2014-oj godini krenuti sa procesom eksproprijacije u zoni ovog kopa”, najavio je Grčić.
Dodao je i da je zadovoljan kako se realizuju radovi na montaži rotornog bagera u “Tamnavi”, i realizacijom “Zelenog kredita” i saradnjom sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i KFW banke.
On je u saopštenju naveo i da niko nema pravo da se mješa u rad istražnih organa, povodom nedavnih hapšenja u “Kolubari”.
“Kada govorimo o reformama u privrednom društvu, pričamo o potpuno drugačijem pristupu, promjeni svjesti kod rudara, ali i onih koji rukovode Kolubarom”, rekao je Grčić.
Dodao je da je osnovni cilj da se strateški i organizaciono uredi “Kolubara” na način da bude sistem koji će i u narednim decenijama raditi stabilno, bez trzavica i problema. Beta

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti