Nedjelja 14. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiU Banjaluci grijanje pušteno 17 dana ranije

U Banjaluci grijanje pušteno 17 dana ranije

BANJALUKA, Banjalučka “Toplana” počela je sa grijanjem i jedina je u Republici Srpskoj i okruženju koja je to učinila 17 dana ranije, rečeno je u ovom komunalnom preduzeću.

Sve pripreme i planirani radovi obavljeni su na vrijeme tako da su Banjalučani još u nedjelju, 29. septembra, imali tople radijatore u stanovima.

“U skladu sa obećanjima gradonačelnika datim našim potrošačima, grijanje smo počeli mnogo ranije”, rekao je direktor “Toplane” Mićo Milovanović.

On je istakao da je potreban određeni period da se funkcionisanje sistema ustali i nada se da će do 15. oktobra, kada zvanično počinje sezona, sve funkcionisati bez problema.

Milovanović je napomenuo da je prilikom puštanja sistema u pogon, kao i na početku svake sezone, bilo manjih kvarova, koji se otklanjaju i zbog kojih u pojedinim ulicama nema grijanja.

“Sve tehničke ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove koji su se pojavili kada smo pustili vrelu vodu. Najviše poteškoća imamo u zgradama gdje su zaključane prostorije u kojima su podstanice i naše ekipe nemaju pristupa u njih”, pojasnio je Milovanović.

On je zamolio korisnike da imaju razumijevanja i omoguće radnicima “Toplane” da uđu u podstanice kako bi što prije odvrnuli ventile i omogućili dolazak toplotne energije u stanove.

Milovanović je ukazao i na mogućnost da radijatori u pojedinim stanovima nisu odzračeni zbog čega su hladni.

“Ukoliko korisnici imaju poteškoća u snabdijevanju toplotnom energijom, dovoljno je da se jave `Toplani` i naše tehničke ekipe izaći će na teren i otkloniti kvarove”, poručio je Milovanović.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti