Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiEnergetski objekti na Drini - glavni interes Srpske i Srbije

Energetski objekti na Drini – glavni interes Srpske i Srbije

PERUĆAC, Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je izgradnja energetskih objekata na Drini glavni zajednički interes Srbije i Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će uskoro početi izgradnja mosta između Bratunca i Ljubovije i protočnih hidrocentrala na srednjem toku Drine, Dačić je rekao da se Srbija više neće kreditno zaduživati i da će od finansijskih mogućnosti zavisiti dinamika investiranja.

On je najavio da će za nekoliko dana biti održana sjednica vlada Srbije i Italije, čiji su investitori ispoljili interesovanje za izgradnju protočnih centrala na srednjem toku Drine, i da će se razgovarati i o izgradnji ovih energetskih kapaciteta velike vrijednosti.

“Ne možemo i nećemo se više zaduživati, jer pristižu kamate i to će usporiti investicije. Ali postoji mogućnost davanja koncesija i javno-privatnog partnerstva što ćemo koristiti u narednom periodu za izgradnju objekata”, rekao je Dačić.

Dačić je danas u Perućcu prisustvovao puštanju u rad rekonstruisanog četvrtog agregata Hidroelektrane “Bajina Bašta”, čime je u potpunosti završen četvorogodišnji projekat restauracije i rekonstrukcije ove elektrane nakon 43 godine njenog neprekidnog rada. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti