Srijeda 12. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPetak rok za izmirenje dugovanja javnih preduzeća

Petak rok za izmirenje dugovanja javnih preduzeća

SARAJEVO, Federalno Javno preduzeće “Elektroprivreda BiH” upozorilo je Vladu Kantona Sarajevo i uprave više javnih preduzeća da je petak, 25. oktobar, krajnji rok za izmirenje obaveza za utrošenu električnu energiju za septembar i obaveza po osnovu sporazuma o plaćanju dugovanja iz ranijeg perioda.

Ukoliko do 25. oktobra te obaveze ne budu izmirene, “Elektroprivreda BiH” najavila je da će s ciljem zaštite svog poslovanja i sprečavanja daljeg povećanja duga, biti primorana na obustavljanje isporuke električne energije.

Upozorena su preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, “Gras”, “ZOI 84”, “Hidrogradnja”, te “Javna rasvjeta Kantona Sarajevo”.

U saopštenju “Elektroprivrede BiH” navodi se da su svim kupcima, u skladu sa važećim propisima, uz tekuće fakture dostavljene i opomene zbog neizmirenog duga za prethodne obračunske periode sa propisanim rokom za plaćanje, kao i obavještenja o obustavljanju isporuke električne energije sa navedenim terminom za obustavu.

Federalna “Elektroprivreda” ukazuje na “ozbiljnost situacije, kako bi bile izbjegnute mjere čije će posljedice u najvećoj mjeri snositi građani Kantona Sarajevo”.

U saopštenju se podsjeća da dug KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo iznosi 6,4 miliona KM, KJKP “Gras” 2,9 miliona KM, KJP “ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo” duguje 155.000 KM, “Javna rasvjeta Kantona Sarajevo” 738.000 KM, a “Hidrogradnja” Sarajevo 127.000 KM. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti