Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiDanas ugovor o projektnoj dokumentaciji za "Blending tri"

Danas ugovor o projektnoj dokumentaciji za “Blending tri”

MODRIČA, Kapacitet postrojenja “Blending tri” Rafinerije ulja Modriča, za koji bi projekat trebalo da bude završen početkom naredne godine, je 10.000 tona funkcionalnih tečnosti za godinu dana, a izgradnja ovog postrojenja koštaće nekoliko miliona KM, rekao je direktor Rafinerije Pero Dugić.

Dugić će danas u Sarajevu sa direktorom sarajevskog “Petrolinvesta” Mustafom Ćerimagićem potpisati ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju bloka za proizvodnju funkcionalnih tečnosti za automobile i metalsku industriju ukupne vrijednosti 500.000 KM.

Riječ je o liniji za proizvodnju, punjenje i pakovanje funkcionalnih tečnosti “Blending tri”.

Nova tehnologija, prema Dugićevim riječima, omogućava bezbjednu proizvodnju funkcionalnih tečnosti koje se dobijaju miješanjem tečnosti na bazi alkohola i vode, čija je tačka isparavanja niža u odnosu na ulja.

“To su sredstva za obradu metala, ulja za hidraulične kočnice, antifriz i druge tečnosti za automobile”, pojasnio je Dugić.

On je rekao da će potpisivanju ugovora prisustvovati predstavnici brojnih preduzeća iz Federacije BiH koja koriste proizvode Rafinerije ulja Modriča, kao i predstavnici preduzeća sa kojima bi Rafinerija u narednom periodu mogla uspostaviti poslovnu saradnju.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti