Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPotpisan ugovor "Petrolinvesta" i Rafinerije ulja Modriča

Potpisan ugovor “Petrolinvesta” i Rafinerije ulja Modriča

SARAJEVO, Generalni direktori Rafinerije ulja Modriča Pero Dugić i “Petrolinvesta” Mustafa Ćerimagić danas su u Sarajevu potpisali ugovor za projektovanje, rekonstrukciju i modernizaciju bloka za proizvodnju funkcionalnih tečnosti – “Blending tri”, vrijednosti 500.000 KM.

Dugić je istakao da će u Rafineriji ulja Modriča, uz pomoć novih postrojenja, biti omogućena proizvodnja grupe od 20 funkcionalnih tečnosti.

“Rafinerija ulja Modriča posjeduje jednu od najsavremenijih tehnologija za proizvodnju baznih ulja, a veći procenat naših proizvoda se izvozi na tržište EU. Rafinerija stabilno posluje, sa kvalitetnim tržištem”, rekao je Dugić novinarima u Sarajevu.

Generalni direktor sarajevskog “Petrolinvesta” rekao je da će ovim ugovorom biti nastavljena saradnja koja postoji više od 40 godina.

“Ugovor podrazumijeva početak rada na ovoj investiciji, odnosno izradu projektne dokumentacije i pružanje inžinjering usluga”, rekao je Đerimagić.

Pored novog postrojenja blendinga motornih ulja, Rafinerija ulja Modriča dobija savremeno opremljene i automatizovane linije za proizvodnju, punjenje i pakovanje funkcionalnih tečnosti, kao štu su: antifriz, ulja za hidraulične kočnice, sredstva za obradu metala i tečnosti za automobile.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti