Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Obustavljeni protesti radnika RiTE "Gacko"

Obustavljeni protesti radnika RiTE “Gacko”

TREBINJE, Uprava Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ i predstavnici Sindikalnog odbora Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ “Gacko” dogovorili su na današnjem sastanku da se protesti radnika ovog preduzeća obustavljaju, jer je konstatovano da ne postoje razlozi za protestno okupljanje.

Na sastanku, koji je održan danas u sjedištu ERS-a u Trebinju, dogovoreno je da se procedura izbora i imenovanja svih članova RiTE “Gacko”, saglasno raspisanom Javnom konkursu, završi u najkraćim mogućim rokovima, u zakonskoj proceduri.

U saopštenju ERS-a, dostavljenom Srni, navodi se da će Uprava RiTE “Gacko” i Sindikalni odbor uspostaviti saradnju u okviru svojih zakonskih i statutarnih nadležnosti, koji se tiču ekonomsko-socijalnog položaja radnika.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo raspisivanjem javnog konkursa za izbor Uprave RiTE “Gacko”, te naglasili da je neinformisanost jednog broja radnika sa donošenjem odluke Nadzornog odbora o raspisivanju konkursa djelimično doprinijela protestnom okupljanju.

“Učesnici sastanka su saglasni da se, u cilju postizanja što boljih rezultata, sve aktivnosti u RiTE ‘Gacko’ treba da usmjere ka nastavku i kontinuitetu ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata, odnosno da se zadrži kontinuitet proizvodnje otkrivke i uglja i električne energije i da se izvršavaju planovi poslovanja”, ističe se u saopštenju Uprave ERS-a.

Sastanku je prisustvovao i vršilac dužnosti direktora RiTE “Gacko” Milenko Milidrag, kojeg je Nadzorni odbor na tu dužnost imenovao 25. oktobra.

Vršilac dužnosti u proteklih pet mjeseci bio je Rajko Papović, kojeg je Nadzorni odbor imenovao 30. maja. Mandat mu je trajao 90 dana, nakon čega mu je ponovo bio produžen na još dva mjeseca.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti