Ponedjeljak 20. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaMitrović: Godišnji plan će biti ostvaren

Mitrović: Godišnji plan će biti ostvaren

TREBINJE, Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ ispuniće godišnji plan proizvodnje od 1388,64 gigavat-časova električne energije uprkos jednomjesečne obustave rada agregata “Dubrovnik”, potvrdio je danas direktor ovog energetskog preduzeća Marko Mitrović.

On je pojasnio da je na zahtjev Hrvatske elektroprivrede /HEP/ 4.oktobra ove godine obustavljen rad agregata zbog nedostataka u sistemu hlađenja, te istakao da su urađena dva ventilatora čime je problem riješen.

“Takva situacija je doprinijela da se, u odnosu na planiranu mjesečnu proizvodnju od 95,62 gigavat-časova električne energije, plan u oktobru ostvari sa 58,89 odsto”, kaže Mitrović.

Prema njegovim riječima, 15 gigavat-časova električne energije više od plana koje su imali u kumulativu doprinijeće da godišnji plan, ipak, bude ostvaren.

Kada je riječ o akumulacionom prostoru u sistemu, te mogućim plavljenjima nizvodno od grada, Mitrović kaže da na osnovu vremenskih prognoza u narednih petnaestak dana ne bi trebalo da bude poplava, te da je situacija pod kontrolom.

HET, ipak, ne može da utiče na Hidroelektranu Čapljina kada će i koliko da prima vode, jer, kako kažu u menadžmentu firme, sa njima nije ostvarena nikakva saradnja.

U toku prethodne noći palo je između 85 i 100 litara kiše po metru kvadratnom na području istočne Hercegovine.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti