Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPotpisan kupoprodajni ugovor od 21,2 miliona KM

Potpisan kupoprodajni ugovor od 21,2 miliona KM

SARAJEVO, Generalni direktori federalnog preduzeća “Elektroprivreda BiH” Elvedin Grabovica i JP “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosna /HZHB/” Nikola Krešić potpisali su danas u Mostaru Ugovor o kupoprodaji električne energije u 2014. godini, vrijedan 21,2 miliona KM.

Grabovica je nakon potpisivanja Ugovora rekao da će “Elektroprivredi HZHB” biti isporučeno 229 gigavat-časova električne energije, što je nastavak poslovne saradnje ove dvije elektroprivrede, posebno u oblasti trgovine strujom.

On je istakao da je preduzeće na čijem je čelu, nakon provođenja svih neophodnih priprema, organizovalo tender za prodaju bilansnog viška 1 200 gigavat-časova električne energije za 2014. godinu, saopšteno je iz “Elektroprivrede BiH”.

Krešić je rekao da je električna energija kupljena od “Elektroprivrede BiH” namijenjena za period kada je najpotrebnija “Elektroprivredi HZHB” od 1. jula do 30. septembra.

“Saradnja dvije kompanije po osnovu drugih pitanja je na zavidnom nivou i od posebne važnosti, jer je riječ o kompanijama u državnom vlasništvu”, naglasio je Krešić.

Ugovore o prodaji bilansnog viška električne energije u 2014. godini federalno preduzeće “Elektroprivreda BiH” sklopilo je sa šest kompanija iz BiH i jednom iz inostranstva, čime je značajno umanjen rizik naplate, navedeno je u saopštenju.

Prije potpisivanja ugovora održan je sastanak uprava dvije elektroprivredne kompanije, na kojem je, između ostalog, razgovarano o aktivnostima u vezi sa inicijativom za pokretanje postupka pred Ustavnim sudom Federacije BiH /FBiH/ za ocjenu ustavnosti Zakona o vodama Hercegovačko–neretvanskog kantona, te o Zakonu o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korišćenjem hidroakumulacionih objekata FBiH. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti