Ponedjeljak 15. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiMihajlović: Energetska politika isključivo u rukama Vlade

Mihajlović: Energetska politika isključivo u rukama Vlade

BEOGRAD, Ministar energetike Srbije Zorana Mihajlović poručila je da energetsku politiku Srbije može voditi isključivo Vlada i da ona ne može biti rukovođena privatnim interesima.

Komentarišući optužbe da blokira projekat izgradnje gasovoda “Južni tok”, vrijedan 1,9 milijardi evra, Mihajlovićeva je rekla da je njena želja da se uspostavi normalna struktura odlučivanja i nadležnosti uzdrmala one koji bi da politiku stave u službu privatnih interesa.

“Standardi u politici u Srbiji se menjaju i vreme rada `ispod žita` prolazi. Za mene je Srbija na prvom mestu”, rekla je Mihajlovićeva za “Politiku”.

Ona je podsjetila da je “Južni tok” centralni infrastrukturni projekat cijele jugoistočne i centralne Evrope koji će omogućiti Srbiji zaštitu političkih, ekonomskih i energetskih interesa.

U proteklom periodu Ruska Federacija je tokom sastanaka na najvišem nivou upozorila Srbiju da nije dosljedna u provođenju dogovora u vezi sa “Južnim tokom”.

Direktor Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov optužio je Mihajlovićevu da sabotira ovaj kapitalni projekat i narušava energetski sporazum koji su potpisali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti