Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasRadovi na izgradnji gasovoda počinju u nedjelju

Radovi na izgradnji gasovoda počinju u nedjelju

BEOGRAD, Ministar energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u nedjelju, 24. novembra, u Srbiji početi radovi na izgradnji gasovoda “Južni tok”, kako je i planirano.

Mihajlovićeva je novinarima u Vladi Srbije rekla da je svečani početak radova zakazan za nedjelju u 16.00 časova u Šajkašu u Vojvodini, a tada će biti potpisana i tri sporazuma.

Ona je pojasnila da će biti potpisani sporazum o obavljanju djelatnosti od opšteg interesa, koji će raditi kompanija “Saut strim”, zatim sporazum o transportu, a treći je sporazum o kreditu “Srbijagasa” i “Saut strima”.

Mihajlovićeva je naglasila da je prvi sporazum već pripremljen, a da se na druga dva radi, jer je to ozbiljan posao, dodajući da očekuje da će se rokovi poštovati, prenose beogradski mediji.

Mihajlovićeva je istakla da je država uradila sve što je potrebno od administrativnih poslova da bi mogla početi realizacija projekta “Južni tok”.

Kapacitet gasovoda kroz Srbiju iznosiće 40 milijardi metara kubnih, a ukupna dužina dionice od oko 420 kilometara, uz planirane krakove za Republiku Srpsku i Hrvatsku.

Gasovod “Južni tok” vrijedan je 1,7 milijardi evra, a značajan dio radova na njegovoj izgradnji izvodiće srpske kompanije. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti