Četvrtak 18. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti "Gasprom": Izgradnja gasovoda počeće na vrijeme

“Gasprom”: Izgradnja gasovoda počeće na vrijeme

BEOGRAD, Gradnja gasovoda “Južni tok” počeće na vrijeme, uprkos tvrdnjama čelnika Evropske komisije da su bilateralni ugovori koje je Rusija zaključila sa zemljama uključenim u ovaj projekat, među kojima je i Srbija, protivni zakonima EU i da moraju ponovo da se ugovaraju – rečeno je u “Gaspromu”.

U moskovskoj centrali “Gasproma”, koji vodi ovaj projekat, kažu da vjeruju da projekat “Južni tok” nije ugrožen.

“Nadamo se da ćemo dobiti sve potrebne dozvole i uskoro započeti proces izgradnje”, rekli su “Blicu” u “Gaspromu”.

Izvršni direktor preduzeća “Južni tok-Srbija”, zajedničkog preduzeća “Gasproma” i “Srbijagasa”, Dušan Bajatović izjavio je da su svi bilateralni sporazumi dostavljeni Briselu na vrijeme, kao i da neće biti bilo kakvih novih pregovora između Rusije i Srbije i ostalih zemalja učesnica u projektu “Južni tok”, jer su svi sporazumi rađeni na međudržavnom nivou.

On je dodao da se izgradnja ovog energetskog projekta kroz Srbiju nikako ne dovodi u pitanje, jer je “sve urađeno po proceduri” i sve ključne dozvole su izdate.

“Nedostaju još samo građevinske dozvole koje će biti izdavane po lotovima, dakle u hodu kako bude odmicala izgradnja”, rekao je Bajatović za ovaj list.

Ključna zamjerka Evropske komisije svim zemljama jeste što se “Gaspromu” daje ekskluzivno pravo da bude jedini dobavljač gasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti