Utorak 21. Mart 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasSrpska odlučna da izgradi krak gasovoda "Južni tok“

Srpska odlučna da izgradi krak gasovoda “Južni tok“

BROD, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da je Srpska odlučna da naredne godine počne izgradnju kraka gasovoda “Južni tok” kroz Srpsku i izrazio uvjerenje da će biti ispoštovane sve obaveze iz članstva u Energetskoj zajednici.

“Republika Srpska je odlučna da pravi gasovod, odnosno krak gasovoda `Južni tok` kroz Srpsku. Smatramo da je to interes i Federacije BiH /FBiH/ i da ćemo sa partnerima iz Rusije uspjeti da realizujemo ovaj projekat”, rekao je Kovačević.

Kovačević je u Brodu, nakon današnjeg sastanka Radne grupe za praćenje ispunjenja obaveza iz Ugovora o kupoprodaji akcija preduzeća naftne industrije Republike Srpske, istakao da je ovaj projekat gasifikacije od interesa i za EU.

“Ne vidim šta nije interes EU u realizaciji ovog projekta. Mislim da je riječ o određenim nesporazumnima koji će u narednom periodu biti riješeni, a Republika Srpska ispunjava sve svoje obaveze iz mape puta za izgradnju kraka `Južnog toka”, rekao je Kovačević novinarima. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti