Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Milekić: Najveća proizvodnja od osnivanja preduzeća

Milekić: Najveća proizvodnja od osnivanja preduzeća

TREBINJE, Elektroprivreda Republike Srpske je sa jučerašnjim danom proizvela 6.228 gigavat-časova električne energije, što predstavlja najveću proizvodnju od osnivanja ovog giganta, potvrdila je danas direktor ovog preduzeća Branislava Milekić.

Milekićeva je, na novogodišnjem prijemu za novinare u Trebinju, podsjetila da je rekord iz 2010. godine već nadmašen 23. decembra ove godine.

“Ovako velika proizvodnja pokazuje da su ulaganja, koja su vršena prethodnih godina u revitalizaciju naših energetskih objekata, sada u prilici da daju rezultate”, navela je Milekićeva.

Ona je dodala da to pokazuje i primjer Rudnika i termolektrane /RiTE/ “Gacko” koja je nakon kapitalnog remonta prošle godine, ostvarila ove godine 1.746 gigavat-časova električne energije, što je za ovaj kapacitet bilo nezamislivo i kada je bila potpuno nova.

Milekićeva je napomenula da RiTE “Gacko”, od kada je puštena u rad 1983. godine, nije prešla 1.500 gigavat-časova električne energije.

Što se tiče distributivnih preduzeća, direktor Elektroprivrede Republike Srpske je istakla da su ona u cijelosti odgovorila svom zadatku distribucije električne energije snabdijevanja kupaca u Republici Srpskoj.

Milekićeva je kao poseban rezultat navela smanjenje distributivnih gubitaka što je rezultat napornog angažovanja u ovom preduzeću, napominjući da su oni za 11 mjeseci ove godine smanjeni za 60 gigavat-časova električne energije u odnosu na isti period prošle godine.

“Ovakvi distributivni gubici i rezultati u proizvodnji električne energije daju nam za pravo da vjerujemo da će Elektroprivreda Republike Srpske i ove godine ostvariti zavidan finansijski rezultat”, poručila je Milekićeva, čestitajući za postignute rezultate zaposlenima u ovom energetskom preduzeću koji su svojim znanjem i rukovođenjem tome doprinijeli.

Milekićeva je zahvalila Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu koji su i prethodnih pet-šest godina bili uz Elektroprivredu Republike Srpske u donošenju odluka u vezi sa ulaganjima i investiranjem u energetske objekte, napominjući da realizacija ovih objekata ne bi bila moguća bez takve podrške.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti