Utorak 21. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiProblem Beogradskih elektrana sa isporukom tabletirane soli

Problem Beogradskih elektrana sa isporukom tabletirane soli

BEOGRAD, Zalihe energenata u toplanama idu i do 20 dana, isporuka i energije i gasa se odvija bez problema, ali bojazan od havarija postoji zbog problema koje Beogradske elektrane imaju sa isporukama tabletirane soli za omekšavanje vode, navodi se danas na sajtu Ministarstva energetike.

Ministarstvo je prenijelo upozorenje Beogradskih elektrana o isporukama briketa i tabletirane soli, navodeći da je do problema došlo zbog predstečajnog postupka i blokade računa preduzeća Interkomerc.

U informaciji o energetskoj situaciju na sajtu Ministarstva energetike (www.merz.gov.rs) dodaje se da u Beogradskim elektranama traže mogućnost pozajmice tabletirane soli, i obezbjede neophodne minimalne isporuke. Prije nedjelju dana objavljen je novi tender koji bi trebalo da bude okončan do sredine februara.

U slučaju nužde, isporuka briketa zamijeniće se isporukom uglja.

Grejni dan u većini toplana u Srbiji danas se odvija uredno, bez većih problema, jedino u Pančevu, zbog kvara na kotlu u toplani Kotež, ima manjih problema u zagrevanju sanitarne potrošne tople vode, navodi se na sajtu ministarstva.

I stanje na gasovodnom sistemu je stabilno, a isporuke “Srbijagas“ teku uredno. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti