Ponedjeljak 20. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasCvijanović: Interes građana da imaju gasovod

Cvijanović: Interes građana da imaju gasovod

SARAJEVO, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović upoznala je danas premijera Federacije BiH /FBiH/ Nermina Nikšića tekstu sporazuma između Vlade Rusije i Savjeta ministara BiH o projektu izgradnje gasovoda “Južni tok”, na koji je Srpska dala saglasnost.

Cvijanovićeva je istakla da će elaborat “Južnog toka” biti dostavljen Vladi FBiH i da se očekuje njeno izjašnjavanje o tom dokumentu kako bi se moglo krenuti u realizaciju još jednog zajedničkog projekta koji će biti od koristi i interesa građanima oba entiteta.

“Vidim da postoji interes i potreba građana da imaju jednu takvu mrežu. Mislim da je interes građana i Republike Srpske i FBiH da imaju gasovod s obzirom na sve šta nas očekuje u budućnosti i da smo odlučili da građani imaju energetsku bezbjednost. Ovo je jedan od tih načina”, rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare nakon susreta sa Nikšićem.

Prema njenim riječima, i Srpska i FBiH imaće ravnopravan odnos u tom aranžmanu.

“Smatram da Savjet ministara BiH treba da potpiše ovaj međuvladin sporazum zato što je dobar, ali da bude otvoren i za sve druge sporazume i da na osnovu njih procjenjuje šta je dobro za građane”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona ne misli da se bilo šta krši kad su u pitanju pravila EU, niti se iko promoviše i stavlja u monopolistički položaj.

“EU će razgovarati sa svim državama koje su vezane za ovaj projekat. Sva pravila koja budu primjenjivana prema tim zemljama odnosiće se i na nas”, napomenula je Cvijanovićeva. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti