Srijeda 29. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiMoguće smjene u EPS-u zbog računa za struju

Moguće smjene u EPS-u zbog računa za struju

BEOGRAD, Ministarstvo energetike Srbije iskoristiće sve zakonske mogućnosti i zajedno sa Regulatornom agencijom za energetiku Srbije dodatno provjeriti da li je sve u redu sa računima za struju i gas.

“U slučaju da se ispostavi da EPS nije nešto uradio kako treba, ljudi će snositi posljedice zbog toga, a moguće su i smjene, rekla je ministar energetike Srbije Zorana Mihajlović novinarima u Ministarstvu energetike, gdje jer razgovarala sa građanima o njihovim problemima.

Mihajlović je dodala da ne misli da je bilo namjere da postoji greška, ali je vrlo moguće da se ona javila u obračunima i to ne od strane EPS snabdijevanja, već od onih koji su očitavali brojila.

Ona je naglasila da Ministarstvo energetike poštuje izvještaj EPS Snabdijevanja da nije bilo sistemske greške, ali isto tako smatra da nezavisna institucija, odnosno Regulatorna gencija za energetiku treba da izvrši dodatne provjere.

Mihajlovićeva je istakla da se mora staviti tačka na cijelu priču, s obzirom da cijela Srbija odnosno 80 odsto zemlje smatra da ima problema sa decembarskim računima za struju.

Prema njenim riječima, činjenica jeste da je potrošnja bila povećana i da se potrošeni kilovati moraju platiti.

Mihajlović je dodala da, ako se nakon svih provjera ispostavi da jeste bilo greške u računima, lokalne distribucije će riješiti taj problem. Agencije

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti