Subota 13. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Tegeltija: HET nastavlja trend uspješnog poslovanja

Tegeltija: HET nastavlja trend uspješnog poslovanja

TREBINJE, Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ nastavljaju trend uspješnog poslovanja iz prethodne godine u korist Hercegovine i cijele Republike Srpske.

“Izuzetni finansijski rezultati postignuti tokom prošle godine ne mogu se pripisati samo dobroj hidrologiji već radu svih zaposlenih u ovom preduzeću, kao i dobrim proizvodnim kapacitetima”, istakao je Tegeltija danas nakon sjednice Nadzornog odbora HET-a u Trebinju.

On je dodao da ovo preduzeće nastavlja i sa značajnim investicionim ulaganjima, prvenstveno u Hidroelektranu Dabar, ali i u druge projekte u vezi sa unapređenjem i zaštitom od poplava.

Govoreći o mogućim kadrovskim promjenama u energetskom sektoru, Tegeltija je rekao da su to samo spekulacije o kojima se već duže vrijeme govori.

Tegeltija je dodao da Trebinje spada u red opština koje dobijaju najveći dio sredstava od hidroakumulacija, napominjući da je opština Bileća uputila zahtjev da se preispita raspodjela između ove lokalne zajednice i Trebinja.

“U ovom trenutku sve opštine ostvaruju značajan izvor sredstava od hidroakumulacije i stvaraju šansu za razvoj, pa zahtjev za povećanjem tih sredstava nije baš nešto što bi bilo dobro”, kaže Tegeltija i dodaje da bi na taj način nastalo raslojavanje između onih opština koje su u prilici da imaju naknadu u odnosu na one koje nemaju.

Tegeltija je napomenuo da je u toku provjera korišćenja kreditnih sredstava pojedinih opština, napominjući da se ona po zakonu ne smiju trošiti u bilo koju tekuću potrošnju, već isključivo za kapitalna ulaganja.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti